印花稅

印花稅是對於有關物業出售/轉讓以及物業租賃之合同文件征收的。對於物業出售/轉讓之印花稅,會因應物業的性質(住宅物業與非住宅物業)、買家身分(是否香港永久居民)、 物業出售前的持有時間(例如少於 12個月?)等因素,有不同之印花稅稅率/計算方法。

此外,買賣/轉讓香港公司之股票也需要繳納印花稅。但是如符合印花稅條例中的某些條件,例如集團中關聯公司轉移不動產或股票,可獲寬免印花稅。

我們可為客戶提供如何更好地管理印花稅稅務的建議。

Specific questions? We are happy to help you. Contact us

About Us

我們都知道,繳納稅務的義務永遠存在。 由於香港和中國內地是新興市場,因此在香港和中國內地越來越需要完善的稅務咨詢,以減輕公司和個人結構內的(企業)所得稅。由於香港和中國大陸於亞洲是重要市場,為了減輕香港和其他相關地區的(企業)所得稅稅負,合適和完善的稅務規劃是有需要的。

此外,由於經濟合作與發展組織(OECD)給予的壓力,包括香港在內的大多數國家地區都將信息交換作為其稅務措施的一部分。

香港的稅制相對簡單,但並非直截了當。我們通過提供香港/國際稅務咨詢服務,幫助客戶找到適合其個人/企業的正確稅務解決方案。此外,我們還專門於其他稅務服務,例如解決中國/香港稅務局與客戶之間的稅務糾紛。在香港,除了提供香港稅務咨詢和申報外,我們還可以為客戶解決會計問題並同時提供法律程序文件代理人服務。

如果需要我們在中國內地/香港/國際上的稅務建議,請隨時與我們聯系! 我們的國際/香港稅務顧問,包括稅務律師和資深香港稅務顧問,期待著為您解決問題!

Contact Us

Our People

Willem Jan Hoogland

Partner Get in touch

David Lo

Senior Tax Manager Get in touch

Andy Ma

Accountant Get in touch

Lucas Ting

Tax Adviser Get in touch

Annie Choi

Company Secretary Get in touch

Testimonials

That’s the best news we have heard in a while. Lots of credit go to you and your colleagues!

Latest news

Double Taxation Arrangement Between Hong Kong and Macao In Force

26 August 2020

The Comprehensive Avoidance of Double Taxation Arrangement between Hong Kong and Macao (“DTA-HK/MC”) has entered into force on 18 August 2020. It will be applied in Macao and Hong Kong as from 1 January 2021 and 1 April 2021 respectively. The DTA-HK/MC stipulates, amongst others, the taxing rights of each jurisdiction (i.e. Hong Kong and… read more

See all news items